hamburg

La segona fase de l'intercanvi durant el curs 2015/2016 entre els alumnes dels instituts "Kaiser-Friedrich Ufer Gymansium" d'Hamburg i l'IES Cap de Llevant ha finalitzat.

Els alumnes menorquins han estat allotjats amb famílies alemanyes a Hamburg des del 22 de maig fins el 29 de maig del 2016. El retrobament entre els alumnes alemanys i menorquins va ser molt entranyable.

Després d'acudir a les classes, acompanyant així a les seves parelles d'acolliment, es realitzaven excursions als diferents llocs d'interès cultural i turístic de la ciutat. Així doncs, vàrem visitar l'església protestant del "Michel"; Des de la torre (132m d'alçada), es podia tenir una vista panoràmica fantàstica de la ciutat d'Hamburg; Vàrem aprofitar per fer-nos fotos.

A més, vàrem veure i travessar el túnel antic que va sota el riu "Elba", acabat en 1912; Aquest túnel també va servir com a lloc de protecció contra les bombes que queien durant la Segona Guerra Mundial.
La Ciutat del magatzem ("Speicherstadt") on s'emmagatzema productes de tot el món que arriben al port d'Hamburg, com a pot ser el cafè, i el cacau de Sud-Amèrica també ho vàrem visitar; els edificis que conformen la ciutat del magatzem varen ser construïts amb maons vermells.
També hem visitat la "Hafencity", un barri nou amb edificis molt moderns, gens lluny de la Ciutat del Magatzem. Volen poblar aquest barri amb 16.000 habitants fins l'any 2025, creant 45000 llocs de feina, ja que en aquest barri s'estan instal·lant empreses, oficines, tendes de tot tipus, escoles i escoles infantils. El barri "Hafencity" s'està convertint en un barri nou i modern, amb innovació en totes els aspectes. Els alumnes alemanys i menorquins també varen fer excursions junts: Cal recordar el viatge en tren a "Travemünde", on el riu "Trave" desemboca al Mar Bàltic.

Realment va ser una experiència enriquidora e inoblidable per a tots nosaltres. Esperem repetir aquest intercanvi durant els propers anys. Il·lusió n'hi ha molta!
Auf Wiedersehen Hamburg!

A continuació teniu una petita galeria amb fotos d'Hamburg. Esperem que us agradi.

Salutacions

Eva Monserrat Gauchi
Guadalupe Martínez Torres
(Professores d'Alemany)